Samenwerken & krachten bundelen

Mentorschap Midden en Noordoost Brabant is continu in gesprek met professionele partners om het project ‘Samen zorgen voor goed mentorschap’ nog meer kracht bij te zetten. Afgelopen week was het de beurt aan de mantelzorgmakelaars uit de regio. Samen hebben wij het gesprek gevoerd over hoe we onze krachten kunnen bundelen en over professionele samenwerking. 

Mantelzorgmakelaars zijn er voor mantelzorgers om te ondersteunen bij allerlei regeltaken op het gebied van zorg, wonen, welzijn en financiën. Ook ondersteunen zij bij zaken die gaan over de combinatie van jouw baan en gelijkertijd de zorg voor je ouders of een andere hulpbehoevende. Want hoe houd je in dat geval het hoofd boven water? 

Mantelzorgermakelaars komen tijdens hun werkzaamheden vaak dezelfde vraagstukken en professionele partijen tegen. Kennismaken met elkaar was alleen daarom al uiterst zinvol. Vanuit de gesprekken hebben we mooie ideeën ontwikkeld om de krachten te bundelen en in de toekomst concreet samen te werken. Die initiatieven gaan we de komende tijd omzetten naar zinvolle projecten en activiteiten. Eén ervan is het opzetten van een informatiecarrousel in de regio zodat inwoners, vrijwilligers en zorgprofessionals nog gemakkelijker kennis met de mantelzorgmakelaars en Stichting Mentorschap kunnen maken. 

Ben jij 

  • Mantelzorgmakelaar? 
  • Cliëntondersteuner?  
  • Zorgprofessional?
  • Én wil je kennismaken, samenwerken of deelnemen aan onze activiteiten?

Óf

  • Ben jij een vrijwilliger en wil je werk doen met impact?

Mail ons dan even zodat we je kunnen informeren over onze aanpak en onze activiteiten in de regio. Ons mailadres is: projectgroep@mentorschap-mnobrabant.nl