Wilbert Schreurs aan het woord

Iets betekenen voor mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Dat is wat het mentorschap mij te bieden heeft. Ik heb ervoor gekozen omdat ik graag zinvol vrijwilligerswerk wilde gaan doen. En het blijkt zeker aan die verwachtingen te voldoen. Ik heb verschillende clienten gehad die niet lang meer te leven hadden. Op het personeel in hun instelling na,  hadden ze niemand die zich om hen bekommerde. Dan kun je als mentor een waardevolle bijdrage leveren aan de laatste fase van hun leven

Voor clienten met wie je een langdurige relatie hebt, kan het vertrouwen en de continuiteit  die je ze geeft, veel voor hen betekenen. Vandaag de dag is in veel instellingen het personeelsverloop groot, en dan is het prettig als er iemand is die ze leren kennen, tijd voor ze heeft en op wie ze kunnen terugvallen. En hoewel ik veel waardering heb voor de professionals in die instellingen, merk ik ook dat clienten graag op iemand kunnen terugvallen die niet gebonden is aan die instelling. Met de mentor kun je vrijuit praten. En dat hoeft lang niet altijd over problemen te gaan, maar het mogen ook leuke dingen zijn. Ik heb met sommige clienten heel wat afgelachen!

Het mentorschap  kan af en toe veeleisend zijn. Maar het is zinvol en zeer de moeite waard!