Ik ben 3 jaar geleden benaderd door Mentorschap MNO Brabant, om mentor te worden van een cliënt met een licht verstandelijke beperking. Mijn cliënt heeft een lichte verstandelijke beperking maar is niet bekwaam om de juiste beslissingen te nemen, ook helaas zijn ouders niet. Hier kom ik dan in beeld, om voor hem dan juist wel de beslissingen te nemen. Bij deze cliënt heb ik veel afwisseling in het werk het ene moment zit ik bijvoorbeeld bij zijn ip besprekingen, dan weer op zijn werk, dan weer op de groep. Ik heb ook afgesproken dat hij me altijd mag bellen of appen, en kan ik niet meteen reageren, hem ik ook altijd laat weten of het wel of niet uitkomt, ik later hem terug bericht. Hij ervaart mij als mentor als stabiel, weet dat hij me altijd mag bellen, op de woongroep waar hij woont is er vaak wisseling van personeel. Hij kan daar dan ook heel moeilijk mee omgaan. Dit uit zich dan vaak in ruzies, stress, onduidelijkheid. Het leuke is dat ik de instelling waar deze cliënt woont, zelf 15 jaar met heel veel liefde en plezier gewerkt heb. Maar doordat ik als zzp’er in de zorg ben gaan werken ik het niet meer kon combineren. Daarom zo leuk dat ik nu aan de andere kant van de lijn sta en op deze manier toch betrokken blijf bij de instelling. Mentorschap sluit erg goed aan bij mijn werk als zzp’er in de zorg. Een erg leuke combi. Heel erg leerzaam en vooral leuk om betrokken te blijven.