Mijn naam is Henny van der Wal en ben mentor van drie cliënten. Iedere maandag ga ik bij hun op bezoek, dit is een vaste dag waar zij naar uitkijken en nemen we de zaken door en de dingen die evt. Nog gedaan moeten worden. Ik doe dit met veel plezier en het geeft mij voldoening om met mensen die wat hulp nodig hebben bij te staan in onze druk bestaande wereld.

Ik ga de ene keer wandelen in het park, de andere keer kop koffie drinken in het restaurant van het huis waar zij wonen. Het zijn drie verschillenden cliënten een heeft MS. De andere heeft een hersenbloeding gehad en de laatst heeft wat psychische problemen. Kom ook op de afdelingen en ga in overleg omtrent het zorgdossier en kijk af de zorg nog klopt of dat deze bijgesteld dient te worden, natuurlijk in overleg met de afdeling arts. Wat ik ook belangrijk vind zijn de contact en met de afdeling van mijn cliënten zo een keer per maand of twee maanden heb ik contact met de eerst verzorgenden van mijn cliënten en neem alles door en krijgen wij antwoord op de vragen die wij verzamelt hebben. Dit doe ik met veel plezier en krijg er veel voor terug namelijk blije gezichten met een lach. En daar doe je het voor.

Mijn cliënten wonen bij elkaar in een verzorgingshuis op andere afdelingen, dus dat maakt voor mij makkelijk om ze alle drie te bezoeken.

Wat mentorschap zo mooi maakt is dat je met vele mensen in contact komt en je echt iets mag betekenen voor de medemens en dat maakt het mentorschap zo mooi.